info
Investește în mod responsabil Investește în mod responsabilInvestește în mod responsabilCFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii din cauza efectului de levier. 76.14% din investitorii de tip retail pierd bani cu acest furnizor. Ar trebui să iei în considerare dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și dacă îți poți permite să-ți pierzi banii.CFD-urile și Pariurile Spread sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii datorită efectului de levier. 79.83% din conturile investitorilor de tip retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri și Pariuri Spread cu acest furnizor . Ar trebui să te gândești dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și Parierea Spread și dacă îți poți permite să-ți asume riscul ridicat de a pierde banii.
Investește Responsabil: Tranzacționarea de CFD-uri implică riscuri semnificative.
Centrul de Ajutor FxPro - Glosar de Termeni

Parabolic SAR (undefined)

Cunoscut și ca "oprește și inversează", Parabolic SAR este un indicator tehnic dezvoltat de către J. Welles Wilder Jr. Este folosit pe piețele de trenduri pentru a determina punctele de intrare și ieșire, precum și pentru a stabili parametrii efectivi de stop-pierdere. Parabolic SAR este prezentat ca o serie de puncte, reprezentate fie peste, fie sub prețul actual al pieței. Cea mai simplă modalitate de a citi acest indicator este de a vinde atunci când prețul este sub Parabolic SAR și de a cumpăra atunci când prețul este deasupra acestuia.

Calculează valoarea perioadei următoare prin utilizarea perioadei curente adăugate la un factor de accelerație (în mod normal, evaluată la 0,02 și mărită cu încă 0,02 de fiecare dată când se înregistrează un nou punct extrem ridicat sau scăzut) care este înmulțită cu valoarea ultimului Punct Extrem înregistrat(PE) minus valoarea curentă. Din acest motiv, factorul de accelerare determină convergența SAR la prețul curent, pe măsură ce trendul continuă. Acest indicator ia în considerare faptul că trendurile au tendința de a avea o durată scurtă de viață și pot continua numai pentru o perioadă limitată de timp.