info
Investește în mod responsabil FxPro is not regulated by the Brazilian Securities Commission and is not involved in any action that may be considered as solicitation of financial services; This translated page is not intended for Brazilian residents.Investește în mod responsabilInvestește în mod responsabilCFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii din cauza efectului de levier. 70.25% din investitorii de tip retail pierd bani cu acest furnizor. Ar trebui să iei în considerare dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și dacă îți poți permite să-ți pierzi banii.CFD-urile și Pariurile Spread sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii datorită efectului de levier. 75.56% din conturile investitorilor de tip retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri și Pariuri Spread cu acest furnizor . Ar trebui să te gândești dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și Parierea Spread și dacă îți poți permite să-ți asume riscul ridicat de a pierde banii.
FxPro is not regulated by the Brazilian Securities Commission and is not involved in any action that may be considered as solicitation of financial services; This translated page is not intended for Brazilian residents.Investește Responsabil: Tranzacționarea de CFD-uri implică riscuri semnificative.
Centrul de Ajutor FxPro - Glosar de Termeni

MACD (Media Mobilă Convergentă-Divergentă ) (MACD (Moving Average Convergence Divergence))

MACD este un indicator tehnic popular care a fost dezvoltat de către Gerald Appel în anii 1970. Acesta este utilizat pentru a indica modificări ale ritmului, direcției și duratei prețului unui activ-suport. MACD se concentrează pe relația dintre două medii mobile. Prima se numește linia MACD și se calculează prin scăderea perioadei de 26 de zile MME (Media Mobilă Exponențială ) din perioada de 12 zile MME. Cea de-a doua este cunoscută ca linia de semnalizare și constă dintr-o perioadă de 9 zile MME din linia MACD. Atât linia MACD cât și linia de semnalizare sunt reprezentate grafic peste prețul curent, iar diferența dintre acestea este prezentată într-o histogramă de sub graficul care este monitorizat.

MACD funcționează cel mai bine pe piețele de trend, deoarece îi poate avertiza pe traderi în ceea ce privește schimbările subtile referitoare la puterea și direcția trendului unui activ. Există trei aspecte principale pe care MACD le oferă traderilor atunci când folosesc acest indicator tehnic.

1. Încrucișările MACD / linia de semnalizare: Atunci când linia MACD traversează linia de semnalizare, discutăm despre un semnal bullish care indică apariția unui trend ascendent. Atunci când linia MACD trece prin linia de semnalizare, aveam de-a face cu un semnal bearish care indică faptul că se manifestă o tendință descendentă. Aceste încrucișări sunt de asemenea vizibile clar în histograma care arată diferența dintre cele două. Punctul în care acestea trec peste histogramă se găsește la zero, deoarece nu există nicio diferență între ele.

2. Încrucișările de linii MACD / Zero: Atunci când linia MACD reprezentată pe histogramă traversează axa x sau linia zero, nu există nicio diferență între MME-urile rapide (perioade scurte) și lente (perioade lungi) care o compun. O mișcare ascendentă prin linia zero înseamnă că MME-urile pe termen scurt sunt superioare MME-urilor pe termen lung, fapt considerat a fi o indicație a unei posibile inversări. O mișcare descendentă prin linia zero înseamnă că MME-ul pe termen lung este mai mare decât MME-ul pe termen scurt, fapt considerat a fi o indicație a unei posibile inversări. Este important să reții că, în timp ce o încrucișare cu zero indică o inversare a trendului, se spune mai puțin despre impulsul acestei modificări decât o încrucișare a liniei de semnalizare.

3. Atunci când prețul activului suport începe să se abată de la linia sau histograma MACD (adică acțiunea asupra prețului se deplasează fie deasupra sau dedesubtul liniei MACD sau a histogramei), aceasta poate fi o indicație a faptului că trendul curent începe să se prăbușească.