
Atenție la phishing
E-mailurile de tip phishing reprezintă o practică obișnuită folosită de fraudatori pentru a obține informații personale sub pretextul că reprezintă interesele unei companii de încredere. Nu deschideți niciodată anexe, nu accesați linkuri din e-mailuri care par suspecte și nici nu răspundeți la acestea. Atenție la escrocii care utilizează domenii de e-mail cu nume similare, care par a fi înștiințări din partea unor surse oficiale. Deși nu întotdeauna este cazul, astfel de e-mailuri conțin adesea greșeli de ortografie sau un format incorect, care poate fi un indiciu că ceva nu este în regulă.
Phishingul telefonic și apelurile false reprezintă o altă metodă folosită pentru a convinge victimele să dezvăluie informații sensibile, așadar verificați întotdeauna autenticitatea interlocutorului, chiar dacă apelul este efectuat de pe un număr pe care îl recunoașteți.

Navigare securizată
Când navigați online, verificați ca site-ul web să aibă https:// și pictograma lacăt care confirmă conexiunea securizată în bara de adrese URL. Atenție la falsificări ale site-ului web, prin care un site legitim este clonat și folosit pentru a colecta informații despre clienți, trimise, de obicei, prin e-mailuri de tip phishing sau ferestre pop-up în browser.
Utilizați doar conexiuni la internet securizate, nu rețele Wifi publice, deoarece acestea sunt mai vulnerabile la hacking. Dacă folosiți un computer cu acces partajat, nu salvați niciodată datele de conectare și ștergeți memoria cache și modulele cookie după fiecare sesiune.

Viruși și malware
Programele malware și virușii pot trimite informații de pe dispozitivul dvs. sau modifica detaliile tranzacțiilor în încercarea de a vă fura identitatea sau fondurile. Nu descărcați fișiere sau programe din surse necunoscute.
Instalați software anti-malware pe toate dispozitivele pe care le folosiți și actualizați periodic. În plus, asigurați-vă că dispuneți de ultimele actualizări ale sistemului de operare pe dispozitivul dvs.

Nu vă divulgați datele!
Nu divulgați niciodată nimănui parole sau informații de cont sensibile și nu notați parolele sau codurile de acces. Atenție la orice persoană de contact care vă solicită să-i furnizați detaliile contului sau informații personale, cum ar fi ID-ul dvs.
FxPro și alte companii reputate nu ar solicita niciodată astfel de detalii, așadar trebuie să considerați orice astfel de contact sau cerere drept suspecte.

Nu le faceți misiunea ușoară
Uneori escrocii au o misiune ușoară doar pentru că nu schimbați parola sau nu folosiți o parolă complexă. Schimbați-vă parolele frecvent și folosiți o combinație de simboluri, cifre, litere mari și mici. Nu utilizați parole care conțin nume de membri ai familiei, animale sau porecle, deoarece acestea sunt ușor de ghicit. Folosiți parole diferite pentru site-urile web accesate și activați autentificarea multi-factor ori de câte ori este posibil.