info
Investește în mod responsabil Investește în mod responsabilInvestește în mod responsabilCFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii din cauza efectului de levier. 76.14% din investitorii de tip retail pierd bani cu acest furnizor. Ar trebui să iei în considerare dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și dacă îți poți permite să-ți pierzi banii.CFD-urile și Pariurile Spread sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii datorită efectului de levier. 79.83% din conturile investitorilor de tip retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri și Pariuri Spread cu acest furnizor . Ar trebui să te gândești dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și Parierea Spread și dacă îți poți permite să-ți asume riscul ridicat de a pierde banii.
Investește Responsabil: Tranzacționarea de CFD-uri implică riscuri semnificative.
Centrul de Ajutor FxPro - Glosar de Termeni

Ichimoku Kinkō Hyō (undefined)

Ichimoku Kinkō Hyō, adesea abreviat doar ca Ichimoku, este un indicator tehnic dezvoltat de jurnalistul japonez Goichi Hosoda la sfârșitul anilor 1930. Este folosit pentru a oferi informații despre tenduri și impulsuri, precum și despre sprijin și rezistență. Ichimoku este un termen utilizat pe scară largă de către traderii japonezi, dar a câștigat în popularitate și în rândul trader-ilor occidentali, datorită densității informațiilor pe care le poate furniza fără utilizarea unor indicatori suplimentari.

Ichimoku este alcătuit din cinci linii:

1.Tenkan-sen (de obicei, o linie roșie): 9 perioade de medii mobile care determină trendul, precum și nivelurile de suport și rezistență.

2.Kijun-sen (de obicei, o linie albastră): 26 perioade de medii mobile care indică potențiale acțiuni asupra prețului viitor. Dacă acțiunea asupra prețului are un trend deasupra acestei linii, aceasta poate continua să crească. În cazul în care acțiunea asupra prețului manifestă o tendință sub această linie, aceasta ar putea continua să scadă.

3. Senkou Span A: Evaluează mediile mobile de 9 și 26 de perioade ale lui Tenken-sen și Kijun-sen și prezintă rezultatele cu 26 de perioade înainte.

4. Senkou Span B: 52 perioade de medii mobile care sunt prezentante cu 26 de perioade înainte.

Zona dintre Span A și Span B este numită Kumo (cloud) și este umbrită. Norii groși reprezintă o volatilitate mai mare și niveluri de rezistență / rezistență mai solide. Noroi mai subțiri reprezintă o volatilitate scăzută și un suport / rezistență slabe. Atunci când Span A este deasupra Span B, piața de bază este considerată bullish. Atunci când Span B este deasupra Span A, piața de bază este considerată ca fiind bearish. Atunci când Spans A și B sunt încrucișate, acesta este considerat ca un semnal iminent de inversare a trendului.

5. Chinkou Span (de obicei o linie verde): Elimină prețurile actuale de închidere cu 26 de perioade în urmă și este utilizată pentru a genera semnale, precum și niveluri de suport / rezistență. În momentul în care Chinkou traversează acțiunea curentă din partea de jos în sus, este considerat un semnal de lungă durată. Atunci când traversează acțiunile actuale ale prețurilor de sus în jos, este considerat ca fiind un semnal de scurtă durată.

Concentrarea pe datele din cele 26 de perioade din Ichimoku Kinkō Hyō este derivată din programul de muncă lunar tipic al unui angajat japonez în anii 1930, care avea o durată de 26 de zile.