Tranzacționează CFD pe Acțiuni

Tranzacționează CFD pe Acțiunile a peste 275+ de companii globale și beneficiază de o executare rapidă a ordinelor și de plata dividendelor pe poziții lungi.

Câștigător al Premiului de Excutare NDD

All client trades are executed with No Dealing Desk1 intervention. Most trades are filled with lighting fast speeds in under 12 milliseconds, with up to 3,468 trades executed per second last year.

Afla mai multe despre modelul nostru de executare

Timp mediu de execuție <13 ms

Până la 7.000 de ordine executate pe secundă

Centru de date cu latență ultra-scăzuta pe co-locație

Alege-ți Platforma Ta

Oferim clienților noștri o gamă largă de platforme de tranzacționare desktop, web și mobile, inclusiv platforma FxPro, MetaTrader 4, MetaTrader 5 și cTrader.

Compare the features and functionalities of our trading accounts with the Platform Comparison Table.

PlatformsPlatforms

Care sunt Acțiunile?

Ce sunt CFD-urile

Piața CFD-urilor a fost dezvoltată la începutul anilor 90, în principal pentru a atrage speculatorii de burse cu un capital mic la tranzacționarea acțiunilor.

Inițial, era imposibil să tranzacționezi acțiuni fără înregistrarea de proprietate asupra bunului dat. De-a lungul timpului, pentru a face această piață mai accesibilă, au fost introduse Contractele pentru Diferență pentru tranzacționarea cu instrumente financiare, bunuri de bază și alte diverse instrumente de schimb.

CFD este un Contract pentru diferența de prețuri. Este un instrument financiar care este folosit pentru a cumpăra acțiuni online. Tranzacționarea acțiunilor este posibilă datorită creșterii sau scăderii prețului, pe care comercianții îl folosesc pentru a deschide pozițiile „Cumparare” sau „Vânzare” pentru a prinde tendința actuală. Acest tip de tranzacționare a acțiunilor se referă la speculații cu privire la fluctuațiile prețurilor, fără proprietatea asupra valorilor mobiliare în sine. De obicei, prețul contractului pentru cumpărarea de acțiuni online nu este fix și se modifică tot timpul.

Tranzacționarea CFD-urilor pe acțiuni permite comercianților să plaseze atât poziții lungi, cât și poziții scurte pentru a beneficia de o creștere sau, respectiv, de scădere a prețului. Valorile mobiliare reflectă acțiunile corporative, astfel încât comercianții au dreptul la plăți de dividende atunci când au poziții lungi (de cumpărare) și suportă taxe de dividende atunci când pozițiile sunt scurte (de vînzare).

Tranzacționarea online este una dintre cele mai populare metode de investiție. La FxPro, oferim tranzacționarea acțiunilor sub formă de CFD pe cele mai valoroase companii din lume, cum ar fi Apple, Coca Cola și Facebook.

Ce trebuie să știți despre acțiuni

O acțiune este un tip de garanție, care permite unui investitor să dețină o parte a unei companii cu drept de vot în probleme de management și să primească profit pe baza rezultatelor activității corporative.

Acțiunile sunt împărțite în două tipuri principale. .

Acțiuni ordinare

Titlurile de valoare conferă proprietarului dreptul de a participa la administrare, precum și de a participa la distribuirea dividendelor. Organul suprem de conducere al unei societăți emitente este adunarea generală a acționarilor, deciziile la care se iau prin vot. Un proprietar al unei acțiuni are un vot la adunare. Desigur, deținătorul a 1000 de acțiuni va avea mult mai multă autoritate decât deținătorul, de exemplu, a 100 de acte.

Acțiune preferată

Acest tip de acțiune garantează deținătorilor un avantaj în distribuirea profitului corporativ. Dividendele sunt plătite mai întâi deținătorilor de acțiuni preferențiale, iar apoi deținătorilor de acțiuni ordinare. Același lucru este valabil și pentru recuperarea pierderilor în caz de faliment. Dar, în același timp, deținătorii de valori mobiliare preferate sunt privați de dreptul de vot la adunările acționarilor.

De ce companiile emit acțiuni

În primul rând, acesta este un instrument de creștere a capitalului unei companii. Acestea sunt cumpărate și sunt introduse direct în afacere, de exemplu, în dezvoltarea producției sale sau în reaprovizionarea capitalului de lucru.

În al doilea rând, este o componentă importantă de reputație a imaginii corporative. Acest lucru se adaugă la publicitatate și transparență și atrage potențialii investitori interesați de tranzacționare. Dar pentru ca valorile mobiliare ale unei companii să fie tranzacționate la bursă, acestea trebuie mai întâi listate.

Ce este o listare

Există o serie de proceduri prin care o companie trebuie să treacă pentru a include titlurile sale în lista de acțiuni. Fiecare bursă de valori încearcă să protejeze interesele investitorilor săi (cei care sunt interesați de tranzacționarea acțiunilor) și, prin urmare, caută să tranzacționeze doar cei mai puternici emitenți. Pentru a dovedi „calitatea” emisiei sale de valori mobiliare, o companie trebuie să fie supusă unei serii de verificări. Pot fi impuse cerințe privind mărimea capitalului social, profitabilitatea acestuia, mărimea emisiunii etc.

Prețul acțiunilor

Fiecare acțiune emisă are o așa-numită valoare nominală. Dacă se produce un document fizic, această valoare este afișată pe fața certificatului. Se calculează cu o formulă simplă: mărimea totală a capitalului autorizat al unei companii se împarte la numărul de acte emise. Dar valoarea nominală nu reflectă cotațiile reale ale pieței în timpul tranzacționării acțiunilor.

Valoarea de emisie a unui titlu este determinată după ce a fost listată la bursă. De obicei, este egală cu sau este puțin mai mare decât valoarea nominală. În plus, în funcție de performanța companiei, care la rândul ei afectează interesul investitorilor, prețul de piață va fi determinat.

Tranzacționarea online cu CFD

Tranzacționarea acțiunilor începe cu cercetarea de a găsi un broker.

În majoritatea țărilor dezvoltate, investițiile în acțiuni sunt folosite de oameni ca instrumente pentru a-și proteja și crește propriile economii, astfel încât aceste investiții sunt disponibile pe scară largă pentru oricine. Unii preferă să investească bani în acțiuni ale companiilor de încredere care prezintă o creștere stabilă și plătesc dividende. Alți investitori preferă să cumpere acțiuni online pentru a se implica în speculații: caută valori mobiliare potențial subevaluate, cumpărându-le ieftin și vânzându-le mai târziu la un preț mai mare. Dar ambele direcții de investiții au loc în țara lor și sunt forța motrice a economiei naționale.

O lume a Oportunităților

Tranzacționează CFD-uri în peste 2100+ instrumente dintr-o gamă largă de clase de active dintr-un singur cont de tranzacționare.

1   Sub rezerva Politicii noastre de Executare a Ordinelor.