info
Investește în mod responsabil Investește în mod responsabilInvestește în mod responsabilCFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii din cauza efectului de levier. 76.14% din investitorii de tip retail pierd bani cu acest furnizor. Ar trebui să iei în considerare dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și dacă îți poți permite să-ți pierzi banii.CFD-urile și Pariurile Spread sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii datorită efectului de levier. 79.83% din conturile investitorilor de tip retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri și Pariuri Spread cu acest furnizor . Ar trebui să te gândești dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și Parierea Spread și dacă îți poți permite să-ți asume riscul ridicat de a pierde banii.
Investește Responsabil: Tranzacționarea de CFD-uri implică riscuri semnificative.
Centrul de Ajutor FxPro - Glosar de Termeni

Retragerille Fibonacci (undefined)

Denumite după matematicianul din secolul al XIII-lea Leonardo Fibonacci, numerele lui Fibonacci sunt numerele într-o secvență întregă în care fiecare număr este suma celor două. Secvența este strâns legată de calea de mijloc dat fiind faptul că rapoartele sale se găsesc în multe locuri din natură; de la spiralele de cochilie și ramurile de copac până la adâncurile și articulațiile corpului uman. În analiza tehnică, retragerea Fibonacci se referă la zonele de sprijin și rezistență reprezentate cu linii desenate pe o diagramă a prețurilor unui activ pentru a discerne relația lui Fibonacci care se presupune că există în fluctuațiile prețurilor activelor. Acestea sunt extrase conform rapoartelor lui Fibonacci de 23,6%, 38,2%, 50%, 61,8% și 100%.

Pentru a le aplica în tranzacționare, selectează retragerile Fibonacci de la terminalul tău și trasează o linie de la cel mai scăzut nivel recent la cel mai înalt nivel recent (sau invers, în funcție de dacă piața este bullish sau bearish) iar platforma ta va calcula în mod automat rapoartele între aceste două puncte pentru ține. Retragerile Fibonacci funcționează cel mai bine atunci când sunt reprezentate pe piețe puternice. Atunci când sunt trasate de la nivelurile scăzute la cele mai înalte, indică nivelurile de sprijin a retragerii în care prețul se poate trage înapoi și astfel generează semnale de cumpărare pentru traderi. Atunci când este trasat de la nivelurile înalte la cele mai joase, indică niveluri de rezistență la retragere în care prețul poate fi orientat momentan înapoi și astfel generează semnale de vânzare pentru traderi. Se crede că unul dintre motivele pentru care retragerile Fibonacci par să funcționeze atât de bine se bazează pe faptul că un instrument predictiv are mai mult de-a face cu nivelurile care se auto-completează datorită faptului că mulți investitori le observă și nu pentru că există un raport matematic esențial care definește mișcarea prețurilor.