Tranzacționați deciziile privind rata dobânzii ca un profesionist!

Ratele dobânzilor sunt un factor fundamental în mișcările valutelor, așa că o cercetare amănunțită a pieței și a modului în care ratele dobânzilor afectează valutele vă va ajuta să luați decizii de tranzacționare mai bune.

La FxPro, oferim 70 de perechi Forex disponibile pentru cumpărare sau vânzare printr-o gamă largă de tipuri de conturi și platforme de tranzacționare, permițându-vă să speculați cu privire la mișcarea prețurilor unei economii în raport cu alta, cu un spread ultra-scăzut și execuție fulgerătoare.

Cu spread-uri ultra-scăzute

Cum afectează băncile centrale și ratele dobânzilor piața?

Bănci

Băncile centrale sunt responsabile pentru politica monetară a țării și pentru stabilitatea monedei națiunii lor. Deciziile acestor bănci privind rata dobânzii pot afecta drastic piața valutară și sunt luate de obicei ca răspuns la mai mulți factori economici, cum ar fi cursul de schimb, inflația, schimbările șomajului etc.

Băncile centrale gestionează ratele dobânzilor pentru a controla inflația. Ratele mai mari ale dobânzilor vor crește, în general, valoarea monedei unei țări, deoarece atrag mai multe investiții străine, în timp ce ratele mai mici ale dobânzilor încurajează mai multe cheltuieli, investiții și împrumuturi.

Tabelul vă va ajuta să înțelegeți impactul cel mai probabil asupra monedei țării băncii centrale:

Aşteptare
Rezultate actuale
Impactul asupra monedei
Reducerea ratei
Nicio schimbare
Urcă 📈
Creșterea ratei
Nicio schimbare
Coboară 📉
Nicio schimbare
Reducerea ratei
Coboară 📉
Nicio schimbare
Creșterea ratei
Urcă 📈
ECB

Cu cât este mai mare diferența între suma așteptată și rezultatul real, cu atât va avea un impact mai mare asupra monedei și vor exista adesea mișcări puternice imediate ale cursului de schimb. Rețineți că există adesea o volatilitate crescută pe piață înaintea oricărui eveniment economic major și după acesta.

Diferențiale de dobândă

Băncile centrale sunt responsabile pentru politica monetară a țării și pentru stabilitatea monedei națiunii lor. Deciziile privind ratele dobânzii ale acestor bănci pot afecta drastic piața valutară și sunt luate de obicei ca răspuns la mai mulți factori economici, cum ar fi modificarea ratei schimbului, inflației, șomajului etc.

Băncile centrale gestionează ratele dobânzilor pentru a controla inflația. Ratele mai mari ale dobânzii vor crește, în general, valoarea monedei unei țări, deoarece atrag mai multe investiții străine, în timp ce ratele mai mici ale dobânzilor încurajează mai multe cheltuieli, investiții și împrumuturi.

Principalele bănci centrale

Fxpro - Banks
Rezerva Federală a SUA 💵

Decizia privind rata dobânzii este luată de Comitetul pentru Piața Deschisă (divizia Fed) de opt ori pe an, unde 12 membri ai Comitetului votează pentru modificarea nivelului ratei. Distribuția voturilor exprimate este cunoscută imediat după ședință.

Actualizările apar la ora 18:00 GMT (19:00 DST).

Procesul-verbal al ședinței. ultima reuniune a Comitetului pentru Piața Deschisă sunt apoi publicate trei săptămâni mai târziu.

Fxpro - Banks
Banca Angliei 💷

Decizia privind rata dobânzii este luată de Comitetul de politică monetară a BoE de 8 ori pe an.

Actualizările apar la 11:00 GMT (12:00 DST). Comitetul de politică monetară include 9 membri.

Procesele verbale sunt publicate concomitent cu decizia MPC.

Fxpro - Banks
Banca Centrală Europeană 💶

Decizia privind rata dobânzii este luată de Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene.

Actualizările apar la 12:15 GMT (13:15 DST).

După ce se ia o decizie, o conferință de presă are loc în mod tradițional 30 de minute mai târziu.

Fxpro - Banks
Banca Japoniei 💴

Decizia privind rata dobânzii este luată de Comitetul de politică monetară a BoJ de 8 ori pe an.

Actualizările apar între 3 și 5 GMT. Comitetul de politică monetară include 9 membri.

Rezumatul opiniilor este publicat în mai puțin de 2 săptămâni, procesul verbal - după 5 săptămâni.

Fxpro - Banks
Banca Națională Elvețiană

Banca Națională Elvețiană ia decizii privind rata dobânzii de patru ori pe an, anunțând rezultatele la 07:30 GMT (08:30 DST).

Fxpro - Banks
Banca Canadei

Banca Canadei ia decizii privind rata dobânzii de opt ori pe an, anunțând rezultatele la ora 13:00 GMT (14:00 DST).

Fxpro - Banks
Banca De Rezervă a Australiei

Reuniunea de decizie a ratei dobânzii a Băncii Australiei are loc de 11 ori pe an, rezultatul fiind cunoscut la 03:30 GMT (04:30 DST).

Fxpro - Banks
Banca de Rezervă a Noii Zeelande

Banca de Rezervă a Noii Zeelande ia decizia privind rata dobânzii de șapte ori pe an, anunțând rezultatele la ora 01:00 GMT (02:00 DST).

Instrumente de tranzacționare pentru analiza ratelor dobânzii

Utilizați Calendarul economic FxPro pentru a urmări deciziile viitoare privind rata dobânzii și pentru a vă planifica tranzacțiile cu rapoarte care urmează să fie publicate, evenimente economice anterioare, prognoze de consens și volatilitate estimată.

De asemenea, puteți consulta recenziile noastre de piață de la echipa noastră de analiști experți la FxPro.News