Va zgudui Fed piețele?

FOMC takes place on Wednesday, 12.06.2024 at 9 pm GMT+2 Adăugați în calendar

Tranzacționați cu FxPro
Ce este FOMC?
Comitetul Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) este format din 12 membri ai Consiliului Rezervei Federale, care se întâlnesc pentru a discuta despre politica monetară a SUA și dacă ar trebui făcute modificări.

Jerome Powell este actualul președinte al consiliului de administrație și comentariile acestuia pot provoca mișcări semnificative ale pieței, în special în ceea ce privește perechile și activele bazate pe USD. În timpul întâlnirii, membrii își împărtășesc opiniile despre economie și discută despre cea mai bună politică monetară adecvată situației actuale a pieței.
Când are loc?
Întâlnirea Fed are de obicei loc la fiecare șase săptămâni (de 8 ori pe an) și are loc într-o zi de miercuri, cu declarația de politică monetară și decizia privind rata dobânzii publicate la ora 19:00 și conferința de presă la ora 19:30 GMT (Ajustat la 18:00 în timpul DST SUA)
Cum afectează FOMC piaţa?
Membrii discută despre starea actuală a economiei și previziunile proiectate și dacă masa monetară ar trebui să fie înăsprită sau slăbită. FOMC este responsabil de operațiunile de piață deschisă (OMO), care implică cumpărarea și vânzarea de titluri de stat.

„Rata fondurilor federale” este determinată de acțiunile FOMC și este rata la care depozitarii împrumuta peste noapte Fed, care influențează ratele dobânzilor și ratele de schimb valutar, printre alte aspecte ale economiei generale.

Ratele dobânzilor și modificările acestora sunt importante pentru piața valutară, deoarece schimbările neașteptate ale tonului comentariilor, nu pentru a menționa mișcările reale, au potențialul de a provoca volatilitate semnificativă pe toate piețele
 
Potențial, semnalele că FOMC pregătește achiziții de bilanț reduse s-ar putea dovedi a fi un semnal foarte puternic pentru piețe și ar crește serios volatilitatea acestora. În acest caz, USD ar putea primi un impuls. Dacă există semnale că este prea devreme pentru a discuta o schimbare a politicii, USD ar putea fi supus presiunilor, crescând astfel prețurile acțiunilor și mărfurilor.

De obicei, Fed încearcă să nu provoace o creștere a volatilității pieței și își oferă anunțurile cu un comentariu echilibrat.
FOMC FxPro
Monitorizați știrile ca un profesionist!
Rămâneți la curent cu cele mai recente comunicate de presă cu calendarul economic FxPro disponibil în aplicația sau site-ul nostru web. Puteți găsi o descriere detaliată a fiecărui eveniment, împreună cu impactul, datele anterioare și cele prognozate, și vedeți actualizarea cifrelor reale în timp real.
FOMC

Dacă valoarea indicatorului din calendar se dovedește a fi mai bună decât cea estimată, investitorii vor începe să deschidă mai multe tranzacții pentru a cumpăra moneda națională.

Dacă datele sunt mai rele decât așteptările, ei vor vinde în general.< br>
Cu cât diferența dintre prognoză și valoarea reală este mai mare, cu atât piața va reacționa mai mult. Pe de altă parte, dacă valoarea indicatorului corespunde cu prognoza, reacția pieței probabil va fi mai puțin semnificativă.

De exemplu, dacă rata fondurilor federale era de așteptat anterior să fie de 0,25%, dar apoi a fost ridicată în mod neașteptat la 0,50%, valoarea dolarului ar crește probabil la ratele dobânzilor din SUA, care va deveni mai atractivă pentru investitorii în cheltuieli pentru alte valute și active.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că tranzacționarea cu știri implică un risc semnificativ de pierdere.

Uneori, piața valutară nu reacționează la știri în felul în care se așteaptă majoritatea comercianților. Un exemplu ar fi dacă rata șomajului a crescut, dar, în același timp, a crescut și numărul de noi locuri de muncă în sectorul privat al SUA (NFP).

Obțineți comentarii și analize ale pieței despre FOMC și alte știri despre piață la FxPro.news →
FOMCFOMC
Comercializați FOMC ca un profesionist în aplicația FxPro
Calendar Economic integrat
Setați alerte de memento pentru FOMC și alte știri ale pieței
Vedeți cifrele anterioare, reale și prognozate
Primiți notificări push pentru știri importante, cum ar fi FOMC
iosandroid