info
Investește în mod responsabil
Investește în mod responsabilInvestește în mod responsabilCFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii din cauza efectului de levier. 70.25% din investitorii de tip retail pierd bani cu acest furnizor. Ar trebui să iei în considerare dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și dacă îți poți permite să-ți pierzi banii.CFD-urile și Pariurile Spread sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii datorită efectului de levier. 75.76% din conturile investitorilor de tip retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri și Pariuri Spread cu acest furnizor . Ar trebui să te gândești dacă înțelegi cum funcționează CFD-urile și Parierea Spread și dacă îți poți permite să-ți asume riscul ridicat de a pierde banii.
Investește Responsabil: Tranzacționarea de CFD-uri implică riscuri semnificative.

Centrul de Ajutor FxPro - Glosar de Termeni

Ai sentimentul că este puțin descurajant? Suntem aici pentru a te ajuta Academia noastră de tranzacționare pas cu pas te va îndruma prin lumea Tranzacționării Forex și te va învăța tot ce trebuie să știi. Termenii cheie de tranzacționare pot fi găsiți în glosarul de termeni ai traderului.
Candlestick Chart/Diagrama Sfeșnic (Candlestick Chart)

Concepute de către negustorii de orez din Japonia secolului al XIX-lea, diagramele tip sfeșnic au fost adoptate pe scară largă de către comercianții contemporani că o metodă de planificare a acțiunii prețurilor. Diagramele sfeșnic sunt un hibrid de grafice cu linii și bare, fiecare sfeșnic reprezentând o unitate de timp în care un activ este monitorizat. Un sfeșnic este compus dintr-un corp în forma de bară și un fitil superior sau inferior (sau umbră). Corpul reprezintă prețurile de deschidere și de închidere pentru o perioadă de timp dată, în timp ce fitilul reprezintă prețurile cele mai ridicate și cele mai scăzute ale activului, atinse în acel interval. Sfeșnicele sunt colorate în mod diferit pentru a reprezenta o închidere mai mare decât deschiderea (ceea ce indică o mișcare a prețurilor în sens ascendent) și o închidere mai mică decât deschiderea (ceea ce indică o mișcare a prețurilor în sens descendent). În mod tradițional, sfeșnicele bullish erau colorate în alb, iar cele de tip bearish erau colorate în negru: însă traderii de astăzi își pot seta propriile scheme de culori.