Tranzacționează CFD pe Acțiuni

Tranzacționează CFD pe Acțiunile a peste 275+ de companii globale și beneficiază de o executare rapidă a ordinelor și de plata dividendelor pe poziții lungi.

Timpul mediu de execuție
<13 ms

Până la 7.000 de poziții executate pe secundă

Centrul de date cu latență ultra-scăzută și
co-locație

Acțiuni Populare

Investește în Acțiunile unora dintre cele mai mari companii din SUA, Marea Britanie, Franța și Germania.

De ce să Tranzacționezi cu FxPro

Alege-ți Platforma Ta

FxPro MetaTrader 4
FxPro cTrader
FxPro MetaTrader 5
FxPro Edge

Care sunt Acțiunile?

What are CFDs

Piața CFD a fost dezvoltată la începutul anilor 90, în principal pentru a atrage speculanți de schimb cu un capital mic spre tranzacționarea acțiunilor.

Inițial, a fost imposibil să tranzacționați stocuri fără înregistrarea dreptului de proprietate asupra activului dat. De-a lungul timpului, pentru a face piața bursieră mai accesibilă, au fost introduse contracte pentru diferență pentru tranzacționarea instrumentelor financiare, bunurilor de bază și a altor instrumente de schimb diferite.

CFD este un contract pentru diferența de prețuri. Este un instrument financiar folosit pentru a cumpăra acțiuni online. Tranzacționarea stocurilor este posibilă datorită creșterii prețului în sus sau în jos, pe care comercianții le folosesc pentru a deschide pozițiile „Cumpărare” sau „Vindere” pentru a surprinde tendința actuală. Acest tip de tranzacționare a acțiunilor se referă la speculații asupra fluctuațiilor prețurilor, fără deținerea în sine a bunurilor. De obicei, prețul contractului de cumpărare de acțiuni online nu este fixat și se schimbă tot timpul.

Tranzacția CFD pe acțiuni permite comercianților să plaseze atât poziții lungi cât și scurte pentru a beneficia de creșterea sau scăderea prețului. Acțiunile reflectă cotații corporative, astfel că comercianții au dreptul la plăți de dividende atunci când au poziții de cumpărare și suportă comisioane de dividende atunci când sunt pe poziții scurte.

Acțiunile de tranzacționare sunt una dintre cele mai populare metode de investiții. La FxPro, oferim tranzacționare de acțiuni ca CFD la cele mai valoroase companii din lume, cum ar fi sple, Coca Cola și Facebook.

Ce trebuie să știți despre acțiuni

O acțiune este un tip de garanție, care permite unui investitor să dețină o parte a unei companii cu drept de vot asupra problemelor de conducere și să primească profit asociat rezultatelor activității societății pe acțiuni.

Acțiunile sunt împărțite în două tipuri principale.

Acțiune ordinară

Securitățile oferă proprietarului său dreptul de a gestiona compania, precum și de a participa la distribuirea de dividende. Organul suprem de conducere al unei societăți pe acțiuni este adunarea generală a acționarilor, deciziile la care se iau prin vot. Un proprietar al unei acțiuni are un vot la ședință. Desigur, deținătorul a 1000 de acțiuni va avea mult mai multă autoritate decât deținătorul, de exemplu, a 100 de acțiuni.

Acțiune preferată

Acest tip de acțiune garantează deținătorii au un avantaj în distribuția profiturilor companiei. Dividendele sunt plătite mai întâi deținătorilor de acțiuni preferate, apoi proprietarilor de acțiuni obișnuite. Același lucru este valabil și pentru recuperarea pierderilor în caz de faliment. Dar, în același timp, proprietarii de acțiuni preferate sunt lipsiți de dreptul de vot la adunările acționarilor.

De ce companiile emit acțiuni

În primul rând, vânzarea de acțiuni este un instrument pentru strângerea capitalului unei companii. Banii cu care sunt cumpărate acțiunile sunt puse direct în afacere, de exemplu, la dezvoltarea producției sale sau la reîncărcarea capitalului său de lucru.

În al doilea rând, cotarea acțiunilor companiei la burse este o componentă reputațională importantă a imaginii sale. Acest lucru se adaugă publicității și transparenței sale și atrage potențiali investitori interesați de tranzacționarea acțiunilor. Dar pentru ca tranzacțiile de valori mobiliare ale unei companii să fie tranzacționate la bursă, acestea trebuie mai întâi să fie listate.

Ce este o listare

Există o serie de proceduri pe care o companie trebuie să le parcurgă pentru a include acțiunile sale în lista de stocuri. Fiecare bursă încearcă să protejeze interesele investitorilor săi (cei care sunt interesați de tranzacționarea de acțiuni) și, prin urmare, încearcă să tranzacționeze numai cei mai puternici emitenți. Pentru a dovedi calitatea și cotele emisiilor sale "quality" de valori mobiliare, o companie trebuie să fie supusă unei serii de verificări. Se pot solicita cerințe privind mărimea capitalului social al unei companii, rentabilitatea acesteia, mărimea emisiunii etc.

Stock price

Fiecare acțiune emisă are o așa-numită valoare nominală. Dacă este produs un document fizic, această valoare este afișată în partea din față a certificatului. Se calculează cu o formulă simplă: mărimea totală a capitalului autorizat al unei companii este divizată la numărul de acțiuni emise. Dar valoarea nominală nu reflectă cotațiile reale ale pieței în timpul tranzacționării acțiunilor.

Valoarea de emisie a unei garanții este determinată după ce a fost listată pe bursă. De obicei, este egal cu sau este puțin mai mare decât valoarea nominală. În plus, în funcție de performanțele companiei, care la rândul lor afectează interesul investitorilor de acțiuni, prețul de piață va fi determinat.

Tranzacționarea online cu CFD pe acțiuni

< p> Tranzacțiile pe acțiuni încep cu cercetarea privind găsirea unei companii de brokeraj.

În majoritatea țărilor dezvoltate, investițiile în acțiuni sunt utilizate de oameni ca instrumente pentru a proteja și crește propriile economii, astfel încât aceste investiții sunt la îndemâna oricui. Unii preferă să investească bani în acțiuni ale unor companii de încredere care arată o creștere stabilă și plătesc dividende. Alți investitori preferă să cumpere acțiuni online pentru a se implica în speculații: căutând titluri potențial subevaluate, cumpărarea lor ieftină și vânzarea acestora ulterior la un preț mai mare. Dar ambele direcții de investiții au loc în țara lor și sunt motorul economiei naționale.

Mai Mult Decât un Broker FX

Diversifică-ți portofoliul de investiții prin tranzacționarea CFD-urilor pe mai mult decât o piață Forex.

Energii
Acțiuni
Contracte Futures
Indici
Metale
Criptomonede